18 Mayıs 2008 Pazar

Yenilenen en yaşlı hücremiz 15 yaşında


Vücudun doğumdan ölene kadar sürekli yenilendiği, vücuttaki en yaşlı hücrenin 15 yaşında olduğu bildirildi.

İsveçli bilim adamları, arkeoloji ve paleontolojide kullanılan karbon 14 yönteminden yola çıkarak bazı dokuların "hayat sürelerini" araştırdı.

Bazı hücrelerin DNA'sında bulunan karbon 14 düzeyini ölçen ve insan vücudundaki hücrelerin çoğunun 10 yaşından küçük olduğunu gören araştırmacılar, hücrelerin en yaşlısının 15 yaşındaki, en yavaş kendini yenileyen, bağırsak çeperindeki ve kaburga kemiğinin üzerindeki kas hücreleri olduğunu belirtti.

Araştırma, bölünerek çoğalamayan ve kendini yenileyemeyen tek hücre olan nöronlarının (sinir hücresi) kişiyle aynı yaşta olduğu iddiasını da doğruladı.

Ancak hücreler yenilense de bunun yaşlanma sürecini engellememesinin nedeni halen sır. Bazı bilim adamları, hücrelerin belli sayıda bölünebilmeye programladığı görüşünü savunuyor.

İsveçli başka bir ekibin yakın zamanda yaptığı araştırma, obezitenin ve rejimden sonra aynı kilonun korunmasında zorlanmanın nedeninin hücre yenilenmesinden kaynaklanabileceğini göstermişti.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

nutraslim etiler - bihter kahraman
02122654010 etiler@nutraslim.com.tr

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde son trend: Lipocav teknolojisi
Yazı Tipi Boyutu:


Yerleşmiş bölgesel yağları parçalayıp eritmek ve selülitli bölgeleri yok etmek amacıyla yepyeni bir teknoloji olan Lipocav ultrason sistemi müşterilerin hizmetine sunuluyor.
Lipocav teknolojisi ile, ultrakavitasyon adı verilen yeni ultrason sistemi vücuttaki yağların şok dalgaları ile patlatılarak yok edilmesini sağlıyor. Selülit tedavisinde kullanılan liposuction, vakum, mezoterapi gibi tüm tekniklerden daha etkili sonuç veren Lipocav, erkeklere de uygulanabiliyor.

Özellikle kadınların kabusu olan selülit tedavisinde uygulanabilen ve son derece hızlı ve etkili sonuçlar veren Lipocav teknolojisini müşterilerinin hizmetine sundu. Ultrakavitasyon adı verilen çok yeni ve özel bir ultrason sistemi olan Lipocav, yağ dokusuna elastik dalga uygulayarak, yağ hücrelerin içe doğru patlayıp enerji formuna dönüşmelerini ve yok olmalarını sağlıyor. Hiçbir yan etkisi olmayan sistem, her yaştaki bay ve bayanlara uygulanabiliyor.

Liposuction’dan çok daha etkili

Yerleşmiş bölgesel yağları parçalayıp eritmek ve selülitli bölgeleri yok etmek için kullanılan teknik, doktor kontrolünde diyet yapan hastalarda da uygulanabiliyor. Bilinen en yaygın teknik olan Liposuction’dan daha etkili ve kalıcı sonuçlar veren Lipocav, ameliyat ve iğne korkusu olanlar için son derece iyi bir alternatif.

Haftada bir 6-10 seans arası uygulanan yöntemin etkili olabilmesi için uygulamadan bir gün önce, uygulama günü ve sonraki gün en az 2 litre su içilmesi gerekiyor

Adsız dedi ki...

Radyofrekans (Thermo-C) ile Selülit Tedavisi
Selülit tedavisi ve bölgesel incelme amacıyla günümüzde kullanılan non invazif (doktor kullanımı gerektirmeyen) cihazlar arasında son teknolojiyi kombine olarak içeren Thermo-C radyofrekans, vakumterapi, diode laser ve kriyoterapi ünitesini tek bir başlıkta toplamıştır. Bu sayede birden fazla girerken tedavi için zaman kaybı ve yetersiz sonuç ihtimali azaltılmış olur.



Bipolar radyofrekans cilt kollajen sentezini tetiklerken ciltaltı yağ dokusunun incelmesini sağlar. Derin katmanlardaki selülit sebebi olan fibröz bantların gevşetilmesine neden olurken vakumterapi ünitesi bu bantların kopartılmasını sağlamanın yanısıra lenfatik drenajı arttırarak bölgenin incelmesine katkıda bulunur. Vakum sayesinde probe içine çekilen dokuya radyofrekans daha intensif nüfuz eder.



635 nm Diode Laser (LED) yoğun ışıma ile kromoterapik etki yapar. Bu derideki kollajenin üretimini stimule eder ve mikrosirkülasyonu arttırarak cilt yenilenmesine ve toparlanmasına katkıda bulunur. Aletin problarına eklenmiş olan soğutma sistemi (kriyoterapi) sayesinde ısı artışı ve ağrı ortadan kaldırılmış olur. Bu sayede hasta için maksimum uygulama konforu sağlanırken acı olmaması radyofrekans ve laser komponentinin daha yüksek konsantrasyonda kullanılabilmesini ve dolayısıyla daha iyi sonuç alınmasını sağlar.



Thermo-C'nin 3 farklı başlığı uygulama bölgesine göre tercih edilir. Geniş başlık sırt, basen, kalça ve uyluk ön yüzü için kullanılırken orta başlık kol sarkmalarında, karın ve bel bölgesinde, baldırlarda daha konforlu bir tedaviyi sağlar. Yüz başlığı alın, yanaklar ve gıdıkta cilt yenilenmesinde ve sarkıklarda maksimum tıbbi sonuç elde edilmesini sağlar.



Daha ilk uygulamalardan sonra sonuçları gözle görülürken uygulamaların uzun döneme yayılması daha pozitif ve kalıcı sonuçlara ulaştırır. Haftada 2 seans 45-60 dakikalık seanslar halinde yapılan Thermo-C uygulama sayısı Hastanın varolan deformasyonuna göre Plastik cerrahi değerlendirmesine göre planlanır. Genellike 10-12 uygulama sonrası tedavi sonlandırılır. 3 ayda bir tek seans destekleme önerilir.

thermo-c hem erkek hem kadınlara uygulanır


bilgi için etiler nutraslim
02122654010 bihter@nutraslim.com.tr

Adsız dedi ki...

lipocav ile ben bir türlü kurtulamadıgım yaglarım beni terk etti yaşasınnnn. 129 cm karnımı 10 seansta 92 cm ye düşürdü . inanamıyorum artık hep yemek yiyebilirim :)

sevgiler yeşim erdem