24 Nisan 2008 Perşembe

Avakado


Avokado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. Seçerken aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin. Birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Faydaları
Kabıza karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar.
İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.

Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
1. Meyve uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyve ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuya göre biraz taze yada kuru soğan kıyılarak ilave edilir, Maydanoz ve domates ilave edilebilir. Salata gibi yenir, yağ istemez.
2.Soyulmuş ve ezilmiş avokado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir.
3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.
4. Mantar sote gibi sote yapılabilir.
5. Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez.

Bazı öneriler
1. Avokadoları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin.
2. Saltalar için, avokadoları dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonra üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
3. Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avokadoyu püre haline getirin. İçine 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1 limonun suyu, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın. Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapılır.
4. Avokado tavuğa çok yakışır. Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk, ince dilimlenmiş avokado, salata yaprakları, domates dilimleri , taze soğan koyulur, arasına mayonez gezdirilir afiyetle yenir.

18 Nisan 2008 Cuma

JAPLO Burun Solunum Aleti (NASAL ASPİRATÖR)


Bebeklerde burun tıkanıklığı sümkürememelerinden kaynaklanır. Japlo Burun Solunum Aleti, en hijyenik ve en etkili biçimde bebeğin genzini temizleme özelliği sayesinde bebeğin rahatını ve annenin huzurunu sağlayan bir üründür.

Özellikler ve Faydalar
Japlo Burun Solunum Aleti, özgün tasarımı sayesinde bebeğin genzini temizleyerek daha kolay nefes almasını sağlayan etkili bir yöntem sağlar.

Yumuşak ve yuvarlık biçimli meme sayesinde bebeğin burun deliklerine kolaylıkla yerleştirilebilir.

Bağlantı tüpü, annenin aspiratörü kolayca uygulamasını sağlayacak ideal uzunluktadır.

Bebeğin sümüğünün, bağlantı tüpüne tekrar dolmadan temizlenebilmesi için şişeye bir güvenlik subabı iliştirilir.
Japlo Burun Solunum Aleti, kullanılmadığı zamanlar temiz ve hijyenik bir çantada saklanır.

Vitamin eksikliği, belirtileri ve yaptığı hastalıklar



Vitaminler büyümemiz, hücrelerimizin yenilenmesi ve enerji üretimimiz için zorunlu maddeler.İnsan vücüdu vitaminleri kendiliğinden üretemez. Bu yüzden sağlığımız için gerekli olan vitaminleri ya yediğimiz yiyeceklerden veya çeşitli ilave vitamin preparatlarından sağlamamız gerekir.Vitaminler yağda eriyen vitaminler ve suda eriyen vitaminler olmak üzere iki alt gruba ayrılırlar.
A, D, E ve K vitamininden oluşan yağda eriyen vitaminler sentezleri için kolesterol gerektiren, yağ dokusunda depolanabilen ve ihtiyaç anında salınabilen vitaminlerdir. B vitamin kompleksleri ailesinden ve C vitaminin den oluşan suda eriyen vitaminler ise vücutta depolanamazlar ve hergün belirli miktarlarda dışarıdan alınmaları gerekmektedir.

Sağlığımız kadar gençlik ve güzelliğimizin de temel taşlarını oluşturan vitaminlerin eksiklikleri bir çok sorunu da beraberinde getiriyor.

A VİTAMİNİ
Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttıran ve hücre yenilenmesini sağlayan A vitamini yeşil sebzeler, domates, tahıllar, bitkisel yağlar, havuç, lahana, bal ve kuruyemişlerde bol bulunuyor. Eksikliğinde görme bozuklukları, yüksek tansiyon, saçta ve tırnaklarda kırılmalar, ciltte kuruma, halsizlik ve enfeksiyonlara karşı dirençsizlik görülebiliyor.

B1 VİTAMİNİ
Sinir sisteminin sağlığını korumada önemli bir rol oynuyor. Kan dolaşımını düzene sokuyor. Peynir, yumurta, balık ve tahıllarda bol miktarda bulunuyor. B1 vitamini eksikliği sinir ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları, sindirim sistemi bozuklukları ve yorgunluğa sebep olabiliyor.

B6 VİTAMİNİ
Kan hücreleri üretimini sağlıyor. Kalbi güçlendiriyor, böbreklerin düzenli çalışmasına ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yumurta, tavuk, havuç ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. Eksikliğinde böbrek taşları, sinir sistemi hastalıkları, kansızlık ve halsizlik görülüyor.

B12 VİTAMİNİ
Hücrelerin kendini yenilemesini sağlıyor. Sinir sistemini güçlendiriyor. Proteinlerin vücut tarafından kullanılmasını kolaylaştırıyor. Çocukların sağlıklı gelişiminde önemli rol oynuyor. Sakatat ürünleri, peynir ve sütte bol miktarda bulunuyor. B12 vitamininin uzun süreli eksikliği Alzheimer gibi kalıcı sinir sistemi hastalıklarına ortam sağlayabiliyor. Uyuşukluk, kolay hastalanma, çocuklarda iştahsızlık ve gelişimini tamamlayamama gibi durumlara sebep oluyor.

C VİTAMİNİ
Kan dolaşımınını düzenleyen, hücrelerin kendini yenilemesini sağlayan, diş etlerinin güçlenmesini sağlayan C vitamini, yeşil biber, çilek, maydanoz, yeşil sebzeler, domates, kırmızı lahana ve turunçgillerde bulunuyor. Yeterli miktarda C vitamini almayanlarda kas zayıflığı, romatizma, dolaşım sistemi rahatsızlıkları, diş çürümeleri, selülit ortaya çıkabiliyor.

D VİTAMİNİ
İskelet sisteminin gelişmesinden ve güçlenmesinden sorumlu olan D vitamini en çok yeşil sebzelerde, balıkta ve zeytinyağında bulunuyor. Güneş de en önemli D vitamini kaynaklarından biri. D vitamini eksikliğinde raşitizm hastalığı, çocuklarda büyüme bozuklukları, diş çürümeleri ve diş eti hastalıkları, ilerleyen yaşlarda kemiklerde deformasyon görülebiliyor.

E VİTAMİNİ
Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı doğal bir koruyucu görevi görüyor. Hücrelerin kendini yenilemesini sağlayarak yaşlanmayı geciktiriyor. Sağlıklı bir cinsel yaşam için de önemli olan E vitamini bitkisel yağlar, tahıllar, badem, ceviz, ayçekirdeği ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunuyor. Yeterli E vitamini almayanlar daha erken yaşlanabiliyor. Ayrıca kısırlık, iktidarsızlık gibi çeşitli cinsel rahatsızlıklara rastlanma olasılığı da artıyor.

K VİTAMİNİ
Yaralanmalarda kanın pıhtışmasını sağlayarak, fazla miktarda kan kaybı olmasını engelliyor. İçerdiği antioksidan maddelerle vücudu kansere karşı koruyor. Hücre yenilenmesini sağlıyor. Kemik yapısını da güçlendiren K vitamini karnabahar, lahana, brokoli ve brüksel lahanası gibi sebzelerde bulunuyor. Eksikliğinde vücudun bağışıklık sistemi zayıf düşerek hastalıklara yakalanması kolaylaşıyor. Kesikler ve yaralar daha geç iyileşiyor. Vücudun daha erken yaşlanmasına sebep olabiliyor.

GEREKLİ OLAN VİTAMİNLERİ BESİNLERDEN ALABİLİRİZ

Karbonhidrat, protein ve yağ gibi ana besin öğelerini yeterli miktarda içeren besinlerle yapılan dengeli beslenme, bazı özel durumlar hariç vücudun günlük gereksinimine yetecek kadar vitamin sağlar. Ancak, günlük beslenmeniz sebze, meyve, hububat, süt ürünleri, et-yumurta gibi protein açısından zengin besinlerden herhangi birini içermiyor ya da az miktarda içeriyorsa, ihtiyacınız olan vitaminlerin tümünü besinlerden sağlanamayacağından vitamin takviyesi gerekir. Vitamin eksikliği çok çeşitli belirtiler verebilir ve başka pek çok hastalığa öncülük edebilir. Dengeli ve yeterli beslenme ile vitamin eksikliği önlenebilse de bu oldukça zordur. Bunun için hergün 3 porsiyon süt ve süt ürünleri, 2 porsiyon et, balık, yumurta, 3 porsiyon meyve, 4 porsiyon sebze, 9 porsiyon ekmek ve tahıl ürünleri yenilmelidir.
Vitaminler.org

12 Nisan 2008 Cumartesi

Giardia


Giardia lamblia nın neden olduğu bir paraziter enfeksiyondur. Özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sık görülür.

Bulaşma
Giardia kistleri bulaşmış su ve gıda maddelerinin alınması, kişiden kişiye direkt temas, oral veya anal seksüel temas, oyuncaklar ve evcil hayvanlar hastalığın yayılmasında başlıca rolü oynarlar. Arıtma sistemi yeterli olmayan bölgelerde ve kırsal alanlarda bulaşmış suların içilmesi ile salgınlar oluşabilir.

Belirtiler
Hastalık kendini 3 şekilde gösterebilir.
a-Hiç belirti vermeyebilir.
b-Akut ishal şekli: Sık, sulu, açık renkte bazen yağlı görünümde, kötü kokulu dışkılama ile başlar. Buna halsizlik, kolik tarzında karın ağrısı, karında şişkinlik, kusma,hafif ateş, iştahsızlık eklenebilir.
c-Kronik ishal şekli: Uzun süre devam eden yağlı, kötü kokulu dışkılama, karın ağrısı, karın şişliği ve kilo kaybı ile kendini gösterir.Teşhis İshalli hastalarda dışkıda giardianın kist ya da trofozoitinin görülmesi ile konulur.

Korunma
Hasta çocukların saptanıp tedavi edilmesi
Anne-baba ve bakıcıların kişisel hijyen konusunda eğitilmesi
Kreşlerde çevre şartlarının sağlığa elverişli hale getirilmesi

Giardia yolcularda,kamplarda tatil yapanlarda ve özellikle turistlerde sorun olabilmektedir.
Temiz içme ve kullanma suyu sağlanması en önemli nokta olup, suyun temizlenmesinde rutin olarak kullanılan çöktürme, süzdürme, klorlama ve filtrasyon yöntemleri ile ortadan kaldırılmaktadır.
Giardia kistlerini eradike etmek için en etkili ve güvenli yol suyun 3 dakika süre ile kaynatılması ya da sadece şişe suyu içilmesidir.

Tedavi
Giardia ya etkili hekimin önerdiği anti-paraziter ilaçlar kullanılır.

Kas Tutulması


Kısaca "tutulma" diye adlandırdığımız kas tutulması, az da olsa, hareketleri kısıtlayıp ağrıya neden olur. Kuşkusuz en iyi yol korunmaktır ama böyle bir durumda karşılaşıldığında ne yapılacağını bilmek de rahatsızlığı azaltmak bakımından yararlıdır. Kas tutulması, insanı hareketsiz bırakabilen, rahatsız edici bir durumdur.

Nedenleri
En sık görülen ve en az ciddi olan tutulma, aşağı yukarı herkesin bildiği türden olanıdır: Uzun süre kullanılmayan bir kas yorulduğunda ya da alışık olmadığı ölçüde zorlandığında, şişip, sertleşerek tepki gösterir.

İki tip kas tutulması vardır:
Egzersiz sırasında oluşan; belli bir süre sonra ortaya çıkan. İlk tip artık maddelerin kas dokusunda birikmesi sonucu oluşur. Çalışan kas, bir otomobil motoruna benzetilebilir. Yakıta gereksinimi vardır ve bu da kan akımıyla gelen, yeniden yemeklerden sağlanan besin maddeleridir. Besin oksijenle karışır ve yanarak, kas liflerinin kasılarak hareket oluşturabilmesi için gerekli olan enerjiyi sağlar. Bu olaylar sırasında toksik (zehirli) artık maddeler oluşur ve bunlar atılmazsa, kasta kalarak, ağrı ve sertliğe neden olurlar. Normal olarak bu maddeler sorun çıkmadan atılırlar; ancak iki özel durumda, kasta tutulma yapacak kadar birikirler. Birincisi, kasın çok ya da aşırı yük altında çalıştığı ve artık maddelerin, kanın taşıma kapasitesinden daha hızlı açığa çıktığı durumdur.
İkincisi ise, kastaki damar ağının, yeterli besin maddesi götürüp, artık madde atımını gerçekleştirecek kapasitede olmamasından kaynaklanır.

Egzersize bağlı kas tutulması daha sık karşılaşılan bir durumdur. Kasın bazı liflerinin ya da içindeki ve çevredeki dokuların olağandışı kullanım nedeniyle aşırı gerilmesi, hatta yırtılması sonucu oluştuğu düşünülmektedir. Kas ya da eklem zedelenmesi, aşırı gerilme, yırtılma ya da kanama ve başka doku zedelenmelerine neden olan darbelerle oluşabilir. Başka belirtilerle birlikte ortaya çıkan tutulma genellikle dokunun kendini onarmasıyla birkaç günde geçer. Ancak bazı durumlarda bu belirti yok olmaz. Bunun nedeni, ya dokunun kendini onarabilmesi için yeterli dinlenmenin sağlanamaması ya da birbirleri üstünde serbestçe hareket eden doku bölümleri arasında yapışıklıkların olmasıdır.

Her tür iltihapta olduğu gibi, kas zedelenmesinde de, iltihaplı, şiş dokuları koruyan ve rahatlatan bir sıvı sızması olur. Bu sıvı, iltihap azalınca yeniden kan dolaşımına soğurulur. Ama bazı durumlarda kalınlaşıp kıvam kazanarak, dokular arasında yapışıklığa neden olur. Söz konusu bölge hareket ettirilmek istendiğinde de, bu yapışıklıklar nedeniyle hareket engellenir. Dolayısıyla, zedelenen kas ve eklemler, dinlendirilme süresinde de belli aralıklarla, yavaşça hereket ettirilip yapışıklık oluşması önlenmelidir. Bedenin bir bölümünün hareketsiz kalmasının gerektiği durumlarda, sözgelimi kırıklarda, bu olanaksızdır ve ilk hareket yapılmaya çalışıldığında tutulma nedeniyle çok güçlük çekilir. Bu, dikkatli fizik tedavi uygulamalarıyla tedavi edilir. Fizik tedaviden etkilenmeyen kalıcı yapışıklıklarsa başka tedavi gerektirebilir, hatta genel anestezi altında cerrahi girişimle ayrılabilirler.

Sertliğin bir başka nedeni, eklem iltihapları, yani her tür artrittir. Eklem tutukluğu özellikle romatoit artritte (daha çok küçük eklemleri etkileyen artrit türü) kendini gösterir. Genellikle ağrıdan çok, parmaklarda tutukluk olur. Osteoartritte ise, kalça ve omuz gibi büyük eklemler etkilenir ve önce ağrı olur, tutukluk ve hareket güçlüğü daha sonra ortaya çıkar. Eklemlerdeki tutukluk, yaşlılarda büyük sorun yaratabilir. Hareketlerini kısıtlayıp sinirlerini bozar. Çoğunlukla artrit ve romatizmaya bağlanır ama genellikle eklem ve kaslardaki fiziksel etkinliğin azalmasının bir parçasıdır.

Bedenin değişik bölgelerindeki tutulmalar değişik nedenlere bağlıdır. Boyun tutulması ters bir hareket, cereyanda kalma, iltihaplanarak şişen lenf bezleri ya da boyun omurlarındaki bir hastalık (servikal spondiloz) ile ortaya çıkar. Sırt tutulmasının çeşitli nedenleri olabilir ve sıklıkla ağrı ile birlikte görülür. Kamburluk, bel kemiğinin yana doğru eğrilikleri ve lordoz gibi duruş bozuklukları sırt tutulmasına neden olabilir. Sırt omurları arasındaki iltihap da hareketleri kısıtlayarak tutukluk yapabilir. Lumbago ya da siyatik gibi sırt eklemlerinin hareketlerinin çok ağrılı olduğu durumlarda, eklem bağlarında ve kaslarda, hareketi (dolayısıyla ağrıyı) önlemeye yarayan spazm ve kasılmalar olur; bu da tutulmaya neden olur. Omuz, kol ve el, tutukluğun en sık görüldüğü beden bölgeleridir. Aşırı kullanım, burkma, artrit, uzun süre rahatsız bir konumda kalma, cereyan ya da nem, tutulmaya yol açabilir. Yaşlılarda en ufak bir burkulma ya da düşme, omuz çevresindeki kas, kiriş ya da bağlarda zedelenme ile eklemde sertliğe neden olabilir. 'Donmuz omuz'da gittikçe artan ağrı ve sertlik vardır. Buna karşılık eklemi hareket ettirmek önemlidir, yoksa ağırlaşır ve kalıcı sertlik oluşur. Eklem içine hidrokortizon enjeksiyonu, eklemin gevşemesine ve iltihabın azalmasına yardımcı olabilir, ama bazen başka girişimler de gerekir.

Dirsek ya da el bileğindeki sertliklerin nedeni genellikle artrit, bazen de kırılmış ya da yerinden çıkmış bir kemik parçasıdır. Parmaklardaki sertlikler ise, artrit ve kaza dahil, birçok nedene bağlı olabilir. Bazen bir ya da daha fazla kiriş kılıfında iltihap vardır ve hareketler zorlaşıp ağrılı hale gelir. Bacaklarda tutukluk çoğunlukla osteoartritten kaynaklanır. Daha çok kalça ve diz eklemleri etkilenir. Dizde tutukluk nedeni, yırtık kıkırdak (bu daha çok dizin kilitlendiği durumlarda söz konusudur) ya da kırık kemik parçasıdır.

Ayak bileğinde ya da ayakta tutukluk, zedelenmeye, tedavi edilmemiş burkulmalara, rahatsız ayakkabılara, ayağın zorlanmasına ya da ayak parmaklarını hareket ettiren kirişlerdeki iltihaplara bağlı olabilir. Bazen de ayak başparmağında, yürümeyi zorlaştıran tutukluk ve ağrı nöbetleri olur. Buna, "hallux rigidus" denilir ve nedeni bilinmemekle birlikte, kalıcı tutukluğun önlenmesi için zamanında tedavi edilmesi gerektiği kesindir. Genellikle doğru uygulanan tedaviyle belirtiler kısa zamanda düzelir.

Tedavi
Tutukluk tedavisinde yararlanılan birçok yöntem vardır. Genellikle birkaç günlük dinlendirme tam bir iyileşme için yeterli olmaktadır. Ancak belli aralıklarla yapılacak egzersizlerle söz konusu bölgenin hareket ettirilmesi, yapışıklıkların önlenmesi açısından önemlidir. Basit tutulmalar evde yapılanf izik tedaviyle giderilebilir. Isı ve masaj yararlıdır. Ayrıca söz konusu bölge, normale dönene kadar gittikçe dozu artırılan egzersizle hareket ettirilmelidir.

İnatçı vakalarda ek tedavi gerekir. Hastanelerde, kısa dalgalı diyatermi, parafin banyoları, banyo tedavisi ve masaj gibi fizik tedavi yöntemleri de uygulanır. Eklemde ve kirişlerdeki kalıcı tutukluk ve ağrılar, bazen lokal anestezik ya da hidrokortizon enjeksiyonları ile giderilir. Böylece bölgedeki spazm ve iltihap geçirilir. Ama bunlar da yetersiz kalırsa, ekleme hareket kapasitesini yok etmek için ortopedik girişimler gerekebilir. Eklem tümüyle harap olmuşsa, son çare, sorunu yapay eklemle çözmektir.

Eklem ve hastalardaki tutulma, ilaçla da tedavi edilebilir. Antienflamatuar (iltihap giderici) özelliği dolayısıyla aspirin, sertliği ve ağrıyı azaltır; denenmesinde yarar vardır. Günümüzde steroit içermeyen ve çok iyi sonuçlar veren birçok antienflamatuar ilaç vardır. Steroitler, yan etkilerini önlemek için daha çok bölgesel olarak kullanılmalıdır. Ancak başka hastalıklar gibi bunda da önemli olan korunmaktır. Orta yaşlarda yapılacak düzenli egzersizler, ileri yaşlarda sertliklerin oluşmasını önler. Ayrıca ısınma hareketleriyle sporun yol açabileceği tutulmalar önlenebilir.

11 Nisan 2008 Cuma

Üzüm Sirkesinin İnsan Sağlığına Faydaları


Üzüm sirkesi tam bir ilaçtır. İştah açıcı olarak, salata ve turşular içine dökülen sirkenin insan sağlığına sağladığı faydalar şu şekilde özetlenebilir;

Yorgunluk ve uykusuzluk için yatmadan önce sirkeli su içilmesi,
Boğaz ağrılarında, sirkeyle gargara yapılması,
Nasırların ve sertliklerin üzerine, sirkeyle ıslatılmış ekmek konulması,
Su ile kaynatılıp buharına durulursa baş ağrısı, astım ve cilt lekelerine iyi gelmesi,
Güneş yanığına sürülmesi,
Bal karıştırılmış sirkeli su her gün içilirse, düzenli kilo verilmesi,
Siğillere, sirke döküp üzerine kabartma tozu serpilir ve 15 dak. sonra toz silkelendiği zaman,
Kaşıntılara ve cilt çatlaklarına sirke sürülmesi,
Sirkeli bezin mide üzerine konmasında bulantı ve kusmayı önlemesi,
Sirkeli bezin varislere konması,
Sirkenin orta dereceli yanıklarda da kullanılması,
Kepekli ve mat saçlar için durulama suyuna sirke ilave edilmesi,
Cildi yumşatmak, parlatmak için banyo suyuna bir miktar sirke ilave edilmesi, gibi birçok faydası vardır.

Bunun yanısıra hijyen amaçlı olarak sirke kullanılabilmektedir. Lavabo banyo gibi sert zeminleri temizlemek için ve sebze ve meyveleri mikroplardan temizlemek için sirkeli su kullanılır.

10 Nisan 2008 Perşembe

Bitkisel Cilt Sabunları

Buğday

Menengiç

Gül

Ardıç

Isırgan

Kekik

Zeytin

Lavanta

Defne

Susam


Fındık

Mandalina

Kakao

Kakao-Vanilya

Zencefil

Avokado

Nane

Haşhaş

Tarçın



Lavanta
Afrodizyak etkili Bedeni rahatlatan ve doku yenileyici özelliği vardır. Stress nedenli kas ağrılarında gevşetici olarak kullanılır, antiseptiktir. Karma ciltler için önerilir.tarçın │ Sivilce önleyici etkisinin yanı sıra istenmeyen kokular için kullanılır. Beden ısısını yükseltir, şişkinlik ve yaralara karşı etkilidir. Yağlı ciltler için uygundur.

Nane
Selülit tedavisinde kullanılabilir, antiseptik ve ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Bütün cilt tiplerine uygundur.

Kekik
Cildi rahatlatıcı ve kan dolaşımını hızlandırıcı, eldeki ve vücuttaki kötü kokuları giderici ve antiseptik özelliği vardır. Saçları besler, karma ciltler için önerilir.

Zencefil
Zencefil kökü, amis, okaliptüs, limon ve zencefil yağları içeren bu sabun cildi temizleyici ve iyileştirici özelliğe sahiptir.

Avokado
Kuru ve nemlenmeyen ciltler için ideal bir sabun olan avokado sabunu vitamin ve bitki proteinleriyle zenginleştirilmiştir.

Kakao & vanilya
Kakao, vanilya, ylang ylang yağları içerikli sabun cildi rahatlatır ve afrodizyak etkisine sahiptir.

Mandalina
Özellikle yağlı ciltlerin temizliğinde kullanılan mandalina sabunu kremli ve romaterapiktir.

Haşhaş (peeling)
Haşhaş taneleriyle doğal peeling.

Biberiye, lavanta ve sedir yağları içeren sabun, haşhaş taneleriyle cildi deforme etmeden peeling yapar.

Ardıç
Antik dönemlerden bu yana saç ve cilt bakımı sorunlarında kullanılan ve ardıç ağacından elde edilen Ardıç katranı katkılı. Ciltte egzama, kaşıntı ve sivilce-saçlarda kepeğe ve dökülmeye karşı oldukça etkilidir.

Buğday
E, A ve D vitaminleri bakımından zengindir. Cildi besler ve parlaklık verir.

Menengiç
Içerdiği bol miktardaki doğal E vitamini sayesinde saçları ve cildi besleyici özelliğe sahiptir.

Isırgan
Saç dökülmesinin önlenmesinde oldukça etkilidir ve saçın çıkmasını hızlandırır. Sivilce ve akne tedavisi için tavsiye edilir. Sedef ve egzamaya karşı kullanılır. Kepek önleyicidir, kuru ve karma ciltler için önerilir.

Defne
Kepeğe karşı etkilir. Antiseptik özelliği egzama ve mantara iyi gelir. Varislere, ergenlik sivilcelerine, saç diplerindeki yara ve tahrişlere karşı etkilidir. Derideki gözenekleri açar ve rahatlatır. f

Fındık
Cildi kuvvetlendirir, esnekliğini, yumuşaklığını artırır ve cilde hafif bir pembelik verir. Karma ve kuru cilt için önerilir.

Gül
Cildi yumuşatır ve cilde hoş koku verir. Bütün cilt tiplerine uygundur.

Susam
Susam yağının cildi, saçı ve kirpikleri parlatıcı ve canlandırıcı özelliği vardır. Cilde yumuşaklık ve esneklik verir. Kuru cilt tipi için önerilir.

Zeytin
Saçları ve cildi besler. Cilt hastalıklarına iyi gelir. Ergenlik sivilceleri için tavsiye edilir. Bütün cilt tipleri için uygundur.

www.roen.com.tr