18 Ekim 2007 Perşembe

Liposuction


Liposuction nedir:
Liposuction bölgesel yağ birikintilerinin ince bir kanül vasıtasıyla alınmasıdır. Bir zayıflama yöntemi değildir.
Normal ağırlıkta veya fazlalıklarını vermiş kimselerde estetik olmayan, vücut şeklini bozan çıkıntıların alınmasıdır. Genetik yapıya bağlı olarak bazı kimselerde vücut şeklini bozan yağ birikintileri vardır. Kalça yanlarında, bacak içlerinde veya diz içlerinde estetik olmayan çıkıntılar.
Aşırı kalça büyüklüğü, bel kavisinin belirgin olmaması gibi. Bu kişiler genellikle aşırı kilolu değildir ama vücutları orantısızdır.
Üst gövdenin 38, alt gövdenin 40-42 olması gibi. Bazen de tüm vücut orantılıdır ama çıkık bir karnı vardır.

Liposuction nasıl yapılır:
Ameliyathane şartlarında lokal veya yerin büyüklüğüne göre genel anestezi ile uzman doktor tarafından yapılır. Bölgesel yağın olduğu bölge içinde lokal anestezi, kan kesici gibi ilaçlar bulunan serumla şişirilir. Sonra ince bir delikten ince bir kanülle girilerek fazla yağlar emilerek alınır. Alınacak yağ miktarı o bölgenin düzeltilmesi için gerekli olan miktardır. Liposuction sonrası kişi bir ay ince ve sıkı bir korse taşımak mecburiyetindedir. İlk onbeş gün korse gece ve gündüz çıkarılmaz, ikinci onbeş günde geceleri çıkarılır.

Yan etkiler:
Şişman olmayan uygun vakalarda yan etki pek görünmez. Şişmanlarda zayıflama gayesiyle geni ş bölgelerde yapılırsa ve kilolarca yağ alınırsa emboli ihtimali vardır. Normal kilodaki kişide yapılan liposuction sonrası kilo alınsa bile o bölgede bir düzensizlik görülmez. Eğer kilolu kişide yapılırsa, sonrada kilo alırsa, o bölge düzensiz bir görünüm alır. Kısacası Liposuction bir kontur düzeltme ameliyatıdır, bir zayıflama yöntemi değildir.
Op. Dr. Muzaffer Kuşhan

Hiç yorum yok: