21 Ekim 2007 Pazar

Ozon Terapi


Ozon üç oksijen atomundan oluşur(O3).İki atomlu oksijenin(O2) yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.Bu iki farklı molekülün yapıları da farklıdır.

O3 oda sıcaklığında renksiz ve karakteristik kokusu olan bir gazdır.İsmi Yunanca ''koklamak''manasına gelen OZEİN den gelir.1840 yılında Alman kimyager Cristan Friedrich Scönbein tarafından keşfedildi.

OZON TERAPİ NEDİR?

Tedavi amaçlı Ozon yani M e d i k a l O z o n daima saf ozon ve saf oksijenin karışımı şeklinde kullanılır.Medikal Ozon bactericidal(bakteri öldürücü),fungicidal(mantar öldürücü) ve virostatic(virus çoğalmasını önleyici ) özelliğinden dolayı,enfekte yaraların tedavi ve dezenfeksiyonunda ayrıca bakteri ve virusların sebeb olduğu hastalıkların tedavisine destekleyici yöntem olarak kullanılır.

Kan dolaşımına bağlı bozukluk ve hastalıkların tedavisinde etkisi çok fazladır.Organik fonksiyonların (gonartrozlarda,dolaşım bozukluğuna bağlı yumuşak doku lezyonlarında diabetik nekroz ve gangrenlerde olduğu gibi) yeniden canlandırılmasında ozon tedavisinin den faydalanılmaktadır.

Ozon dört temel alanda kullanılmaktadır :

1.Dolaşım sistemi bozukluklarında ve ağrı da,

2.Virutik hastalıklarda ( Hepatit B, Hepatit C, Herpes ve Zona da,)

3.Enfekte ve zor iyileşen hastalıklarda mesela bacaklardaki açık yaralarda,enflamatuar barsak hastalıklarında örneğin colitis ulserosa,proktit gibi,yyanıklar,mantar enfeksiyonlarında,

4.Kanser tedavisinde tamamlayıcı ve destekleyici olarak yapılan ozon tedavisi bağışıklık sistemini güclendirmekte ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmektedir.

Dr. Muammer VELİDEDEOĞLU

Hiç yorum yok: