7 Kasım 2007 Çarşamba

Aşk İçin Bazı Alışkanlıkları Terk Etme Zamanı


İnsanlar çoğu zaman ideal sevgiliye ulaşmak ve onu etkilemek için yapılması gereken şeylerin veya atılması zorunlu olan adımların neler olduğunu saptayıp, bunlardan yararlanarak kendilerine bir liste hazırlarlar.

Onun dikkatini çekebilmek için yeni aktivitelere katılır, arkadaş sitelerine üye olurlar. Daha iyi görünmek için giyim stillerini değiştirir ve çevrelerine artık “ben burdayım” sinyalini verirler.

Doğru kişiyi etkilemek için birtakım özellikler kazanmak yerine, bazı şeylerden kurtulmak gerektiği pek az insanın aklına gelen birşeydir. Onun dikkatini çekmek için sigarayı bırakabilir ya da fazla kilolarınızdan kurtulmak için spora başlayabilirsiniz. Fakat burada vurgulanmak istenen “kurtulmak” eylemi bu tip özel şeyler için değil, daha genel olgular için geçerlidir.

Örneğin bazı kötü huylarınızdan, alışkanlıklarınızdan kurtulmak gibi. Hayalinizdeki insanı etkilemek için kurtulmanız gereken özelliklerinizden bazılarının ne olduğunu merak ediyorsanız listemize bir göz atın.

Geçmişte kalbi kırılmış olan biri karşı cinse karşı bir çeşit öfke duyar. Bu öfkesini sadece kendi kendine yaşadığını zanneder. Fakat bu hisleri karşısındaki herhangi biri tarafından rahatlıkla algılanabilir, dolayısıyla da bu karşınızdaki kişiyi itmenize neden olabilir.

1-Karşı cinse öfkelenmekten vazgeçin Eğer içinizde büyüttüğünüz öfkeyi yenmeyi başarabilirseniz hayalinizdeki kişiyi etkileme şansınız o kadar artacaktır.

2-Eski ilişkinizden kurtulun Bir önceki ilişkisini bitirmemiş olan kişilerin yeni bir ilişkiye hazır olmadığını herkes bilir. Dolayısıyla birlikte olacağınız kişi sizin tamamen özgür olduğunuzu bilmek ister. Hayalinizde canlandırdığınız ideal sevgiliyi bulduğunuzda onu etkilemek istiyorsanız, tam anlamıyla özgür olmalısınız.

3-Aşık olduğunuz kişiyi etkilemek için mükemmeli oynamaktan vazgeçin. Birinin sizi sevmesi için fiziksel görünüşünüzle, maddi durumunuzla ve ruh hallerinizle mükemmel olmanız gerektiğine inanıyorsanız; o zaman yalnız kalmaya mahkum olduğunuzu asla unutmayın. Biz insanlar, kusurları olan varlıklarız. O bakımdan günahınızla sevabınızla sizi dışarıda bir yerlerde bekleyen o şanslı insanla birlikte olmalısınız.

4-Yara almamak için kendinizi korumaktan vazgeçin. Bekarların birçoğu yeni tanıştıkları kişilerin kendilerini bir önceki sevgilileri gibi üzmesine izin vermemek için onları birtakım testlerden geçirme eğilimindedir. Bu hiçbir zaman işe yaramaz, çünkü insanlar teste tabi tutulduklarının farkına varır veya hile yapma yoluna gider yada bu duruma bozulup, bilerek bu testten kalmayı tercih ederler. İnsanlarla aranızda güçlü ve şeffaf sınırlar oluşturun ki onların size yanlış davranmasına izin vermeyin.

5-Sürekli sevgili aramaktan vazgeçin. Bir sevgili aramak, samanlıkta iğne aramaya benzer. O bakımdan acele etmeyin ve onun size gelmesini bekleyin. Onunla herhangi bir ortamda karşılaşabilirsiniz. Örneğin arkadaş sitelerinde istediğiniz tarz bir kişiyle tanışma olasılığınız yüksektir. Sabırlı olun ve doğru zamanda doğru adımı atın.

Evet... Listemizi okudunuz. Şimdi siz de kurtulmanız gereken özellikleriniz olduğunu düşünüyor musunuz? Şunu unutmayın ki; karşınızdaki insana kendinizi olduğunuz gibi gösterdiğinizde ve geçmişte yaşadıklarınızın etkisinden sıyrılıp, hayatınıza sahip çıktığınızda herşeyin çok daha kolaylaştığını göreceksiniz.

Sizce de aşk için bütün bunları terketmeye değmez mi?

Çeviri ve derleme: Elif Akbaş

Hiç yorum yok: