25 Kasım 2007 Pazar

Feng Shui - Yönler

Mekanınıza ait pusula çözümlemesi yapmadan bunları uygulamayınız!!!

İYİ TARAFLAR

BATI
Sağlık

Yüzünü bu yöne çevirmek sağlığımız için uygundur.Sobanın ateş alan ağzının yönü bu yöne bakmalıdır. Sağlık için batı odasında uyunmalıdır. Sağlığı korumak için evin batı köşesine bir çift pirinç eşya konulabilir. Pirinç kap uzun sağlık demektir.


KUZEYDOĞU
Zenginlik

Çalışırken yüzümüzü bu yöne denebiliriz. Ana kapı yüzünü buraya dönebilir. Para şansı için bu uygundur. Başınızı bu yöne koyup uyuyabilirsiniz.
Zenginlik sembolleri yonulabilir; altın külçe, zenginlik tanrıları, arowana balığı gibi...
Burada dağınıklıktan kaçınmak gereklidir.


KUZEYBATI
Uzun ömürlülük ,Aşk ,mutluluk ve arkadaşlıklar

Bu yön ilişkileri ustalaştırmak ve aşk ilişkilerini geliştirmek için kullanmak gereklidir. Çocuklarla ilişkileri geliştirmek için bu odada uyumak uygundur.
Metal ya da pirinç obje kullanılabilir. Gülen buddha altın sarısı sabahlık aşk ilişkisini besler.

GÜNEYBATI

Asal,istikrar, denge

Meditasyon için iyi bir yöndür. Yüzünüzü bu yöne dönerek oturmak , çalışmak ya da uyumak stresten ve baskıdan kurtulmak için uygundur. Kristal ve porselen objeler bu yön için uygundur. Ateş elementi yardımcı olarak kullanılabilir. Kırmızı içeren eşyalar , mesela çiçek gibi kullanılabilir. Dragon yani ejderha figüründen kaçınmak gereklidir.


KÖTÜ TARAFLAR

GÜNEYDOĞU
Beş hayalet

Bu yöne yüzümüzü dönmek az iş getirir. Zimmete para geçirmek yüzünden iş kaybedilebilir.Bu yönü ağaç ile aktive etmemek gereklidir. Ateş elementi , mum, lamba, kırmızı kullanılabilir.4 şifa kralı figürü bu bölge için çok uygundur. Bu koruma, sahtekarlık, ihanet, ele verilmek, arkadan vurulmaya karşıdır.


DOĞU
En az kötü yön

Evin burasında çalışmak size endişe verebilir. Çalışırken yüzümüzü buraya dönmek doğru değildir. Kırmızı ya da ateş elementi yardımcı olabilir. Dağ resmi burası için çok uygun bir objedir.


GÜNEY
6 Cinayet

Yüzü buraya dönmemek gereklidir.Bu otorite kaybına neden olur. Burada uyumamak gereklidir. Çünkü konsantrasyon için iyi değildir. Ailedeki ve sosyalitedeki konum kaybedilebilir.Kristal ve toprak kullanılabilir. O yönün ateşini aktive eder. Porselen eşyalar için uygundur. Bu yöne bakan ev girişi yapılmamalıdır.


KUZEY
Bütün kayıplar

Burada her şeyden kaçınmak gereklidir. Ana kapı bu yöne bakmamalıdır.
Su kullanılmamalıdır. Yüzü kuzeye bakan pirinç ayna kullanılabilir. Eğer iş yeriniz burada ise “ Kuan Kung “ ve savaş tanrısı figürü arkanıza koyabilirsiniz.


www.fengshuianalyst.com

Hiç yorum yok: