2 Kasım 2007 Cuma

Hem İspanyol Dansı Öğrenin Hem Forma Girin



Bugüne kadar kilo vermek için spor salonlarında saatlerce uğraşıp amacınıza ulaşamayanlardansanız haftada bir gün Sevillanas dansı ile ter atmayı deneyebilirsiniz.
Dansı ve sporu birleştirerek yepyeni bir dans öğrenmek, İspanyol müzikleri eşliğinde kilo vermek isteyenler Metrocity bünyesinde bulunan Essporto Health&Fitness Club’da buluşuyor.
Flamenko’dan teknik olarak farklılık gösterse de kendi içerisinde dört ayrı koreografiden oluşuyor Sevillanas dansı. Dersin eğitmenleri ise dans yaşamlarına küçük yaşlarda başlamış ve yurtdışında uzun yıllar farklı yerlerde çalışarak insanları dansla tanıştırmış ve koreografiler yapmış olan Jesus Manuel Ilian Alvarez ile partneri Sara Maria Alonzo Rodrigez.
Yaklaşık üç yıldır Türkiye’de yaşayan ikili, spor ve dansın iç içe geçtiği bir ortamda haftada iki gün öğrencileriyle buluşuyor. Sevillanas dansı özel kostümlerle yapılıyor. Kadınlar etek ve topuklu ayakkabı, erkekler ise gömlek, pantolon ve ayakkabı ile derse katılıyor.
Parti havasında eğlenceli geçen derslerde motivasyonun artması için herkesin tek tip giyinmesi öneriliyor, ayrıca görsel olarak da hoş bir ambiyans yaratıyor. Dört ayrı koreografiyi kapsayan dansın kendine özgü ayak ve vücut hareketleri var. Böylece vücut kıvraklık kazanırken şekle giriyor ve estetik bir duruş kazanıyor. Koreografilerin öğrenilmesi için haftada en az 2 kez derse katılmak gerektiğini söylüyor dans eğitmenleri...
Ders yaklaşık bir saat sürüyor. Ve bu süre zarfında 500 kalori yakılıyor. Dans sırasında tüm kas grupları çalışıyor. Ağırlıklı olarak bacak ve kalça bölgesinde şekillenme sağlanıyor.

ERKEKLER BİRAZ ÇEKİMSER

İspanya’da yaşamın her alanında dansın hakim olduğunu söyleyen Jesus Manuel Ilian Alvarez “İspanya’da herhangi bir spor merkezine gittiğinizde kadınlarla birlikte erkeklerin de dans derslerine katıldığını görebilirsiniz. Türkiye’de gördüğüm kadarıyla daha çok kadınlar dansa rağbet gösteriyor, erkekler biraz çekimser davranıyor. Sevillanas dansı İspanya’nın güneyindeki geleneksel bir dans ve insanlar daha yatkın.
Flamenko daha farklı çünkü onun kendi içerisinde farklı dalları var. Bu dansın müziğini çoğu kişi belki hayatında ilk kez duyuyor. Buna rağmen derslere ilgi güzel. Türk insanının müziğe hemen adapte olması beni çok şaşırttı. Çünkü müzikle ilgili zorluk çekeceğimizi düşünüyordum. Derse ayaklarla yapılan hareketlerle başlıyoruz. Sonra ellere geçiyoruz ve zaman zaman kastanyetle yapılan hareketlerimiz de oluyor.
Bu dansın koreografisini öğrenmek için altı ile sekiz ay gibi bir süre yeterli oluyor. Sevillanas bir dans olarak gözükse de vücudun çalıştırılması açısından son derece yararlı oluyor” diyor. Sevillanas dersi eğitimleri çarşamba günleri gerçekleşiyor. Ancak hafta sonu seçenekleri de bulunuyor.

Hiç yorum yok: