Doğu felsefesinin ana kaynağı olan "pozitif düşünce" günümüzde batı tıbbında benimsediği sihirli iki kelimedir. Doğada , evrende her şey karşılıklı etkileşim halindedir. Zihinle beden arasında da böyle bir etkileşim vardır. Zihindeki olumlu düşünceler bedende bir takım olumlu sonuçlar yaratır.
Pozitif düşünce, olumsuzluklara razı olmayan, her koşulda yapabilecek iyi bir şeyin olduğuna inanan, insan hayatını olumlu yönde etkileyen bir düşünce tarzıdır. Bu gün artık iş, spor ve sanat dünyasında bile pozitif düşünce ve beyin gücü verim arttırıcı bir faktör olarak kabul edilmektedir.
Bu gün artık başarının yolu pozitif düşünmekten geçiyor. Bu iki kelimeyi hayat felsefesi olarak benimseyen insanlar umudunu, güvenini, iyimserliğini kaybetmeden kendine güvenen, cesur ve inisiyatif sahibi bireyler olduklarını çevrelerine hissettiriyorlar.
Pozitif düşünen kişiler, pozitif enerji veren insanlarla arkadaşlık ediyorlar, pozitif enerji veren yiyeceklerle besleniyorlar, pozitif enerji yüklemek için spor ve meditasyon yapıyorlar. Sizi daha güçlü kılacak şu yaşam felsefesine kulak verin:
·Mizah duygunuzu yitirmeyin
·Cesur olun
·İdealist olun
Deepek Chopra yaratıcı güç ile ilgili şöyle der:
Sizin için en önemli gerçek, gücünüzü aldığınız kaynaktır. Yaratıcı güç aklımızı ve bedenimizi şekillendirir, evrimin gücüde budur. Yaratıcı gücünüzle ilişki kurun. Yaşamın tümünü kaplayan üç temel güç vardır bunlar:
·Yaratma
·Koruma
·Yok etme
Yaratıcılık gücünü egemen kılan kişiler başarılı olmuşlardır. Kendi güçlerinin kaynağının yine kendileri olduğunu bilirler ve aşağıdaki ortak özelliklere sahiptirler:
·Sezsizliğin tadını çıkarmayı bilirler
·Doğayı hisseder, ondan zevk alırlar
·Kendi duygularına güvenirler
·Kargaşa içindede işlerine odaklanırlar
·Çocuklar gibi onlarda hayal kurmaktan hoşlanırlar
·Kendi bilinçlerine güvenirler
·Herhangi bir görüşe katı bir şekilde bağlı değildirler.
Affetmek, bir başka insana veya kendinize karşı içinizde duyduğunuz öfkenin yerine sevgiyi koymaktır.
İşte size affetmenin birkaç yolu
·İşe enerjinizi arttıracak bir şey yaparak başlayın
·Sanki kalbinizden konuşuyormuşsunuz ve içinizden yükselen affetme sözcüklerini dile getiriyormuşsunuz gibi yapın
·Ellerinizi kalbinizin üzerine yerleştirin, içinizden taşan duyguları hissedin
Son olarak geçmişi ve geleceği bir tarafa bırakıp sadece bugünü iyi değerlendirmeğe inanarak sözlerimi Ömer Hayyamın bir dörtluğu ile bitiriyorum.
Gönlüm aranıp dünleri feryat etme
Dünler düş olup gitti, yarınlarsa hayal
Cahilce şu gerçek günü berbat etme
Psikolog Dr. DAVUT İBRAHİMOĞLU
Kam almak için yarınlar icat etme
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder