2 Kasım 2007 Cuma

TIRNAKBAR ’dan Tırnak Yeme Tedavisi


Çoklukla çocukluk döneminde başlayan ve ilerleyen yaşlarda devam eden tırnak ve tırnak etini yeme, kopartma, tırnak yüzeyini dişle kazıma davranışı tırnak yeme rahatsızlığı olarak anılıyor. Yıllar boyunca süregelen bu davranış, alışkanlığa hatta bağımlılığa kadar ulaşıyor.

Tırnak yeme alışkanlığını uzun yıllar sürdürenleri, zamanla tırnak yataklarının ancak yarısına kadar ulaşabilen son derece kırılgan tırnaklar, parmak uçlarında ve tırnak kanallarında şişlikler,
deformasyonlar, son derece sert ve tırnak yüzeyine yapışık yarım ay bölgesini kapatan, kütikıl (tırnak eti) bekliyor.

Tırnak yeme alışkanlığını bırakmak son derece güç, nedenine gelince:
Hedeflenen güzelliğe ve sağlığı ulaşmak için uzun zaman ve irade gerekiyor.

Deforme olmuş tırnak ve parmak uçları ve tırnak yatağının görünümünün düzelmesi, sağlıklı hale gelmesi uzun zaman alıyor.
Kişi niyetlenip tırnağını ağzına götürmeyi bıraktıktan sonra tırnaklar ince ve kırılgan gelmeye devam ediyor, kolayca kırılıyor ve kopuyor, bu da kişinin alışkanlığını yenmek için geliştirdiği motivasyonunu kırıyor. Tırnak yeme şiddetlenerek devam ediyor.

Peki, TIRNAKBAR’da sonuca 1,5 saatlik bir uygulamayla kavuşursak ne olur dersiniz?
Hedeflenen güzellik hazır ve parmaklarınızın ucunda, onlar artık sizin, kolay kolay kırılmayacak, son derece doğal ve estetik. Artık ellerinizi saklamanıza ve endişelenmenize gerek yok. Çok güzeller, kendinizi artık rahatça, saklamadan ifade edebilirisiniz.

Yaşasın özgüven!
Artık dokunurken, tutarken canınız acımayacak, kimse size psikolojik sorunlarınız olduğunu düşünerek yaklaşmayacak, anne-babaysanız çocuklarınıza doğru model olacaksınız. Kısaca canınızı acıtacak, zarar verecek ve üzecek, bir neden ve sonuç kalmayacak.
60 yaşında bile olabilirsiniz, deneyin, protez tırnakla sonuca ulaşmak için yaş sınırı yok.

Peki nasıl oluyor?
Tırnak yeme alışkanlığınızı bıraktığınızda kavuşacağınız görünüm 1,5 saat içinde hazır, bunu muhafaza etmek mi istersiniz? Yoksa 1,5 saat önceki halinizi mi tercih edersiniz?
Genellikle TIRNAKBAR’a gelen arasında muhafaza etmek isteyenler çoğunlukta oluyor. İlk ay yeme derecesine bağlı hasara göre 2 kez daha dolgu bakımı uygulamasıyla müdahale etmek gerekebiliyor..

Tırnak yiyenlerin tırnakları çok çabuk uzar, çünkü ağız mukozası tırnakları hızla uzatır ve tırnak etlerini besler, kalınlaştırır. Ayrıca tırnaklar uzarken genişleyerek gelir. Yapılan protez kaplama zaman içinde dar kalmaya başlar, uygulanacak dolgu bakımı müdahalesiyle düzeltilir.

Elleri ağza götürme, koparma alışkanlığı terk edildiğinde, uzama hızı normale döner, evde düzenli kullanılacak bakım ürünlerinin desteğiyle tırnak yatakları, parmak ucu bombeleri, kalın, yapışık tırnak etleri hızla düzelmeye başlar.

Sonrasında ayda 1 kez bakım uygulaması yeterlidir. TIRNAKBAR tırnak teknisyeninin size önereceği dolgu bakımı tarihlerini ihmal etmez, bakım ürünleri doğru kullanılırsa tırnaklar hızla sağlığına kavuşur. Protez tırnakları tırnak yeme alışkanlığınızdan kurtulduğunuza emin olana kadar hatta uzun yıllar kullanabilirsiniz. Yapısal olarak doğal tırnağınıza zarar vermez.

Erkeklere de uygulanan tırnak yeme tedavisinde, tırnakların görünümü kadınlara göre farklı teknikle hazırlanır. Görünümü son derece doğal olur, anlaşılmaz.

Unutmayın, tırnaklarınıza ve özgüveninize verebileceğiniz en büyük zarar tırnak yemektir.

Gülay Yüksel Tetik
TIRNAKBAR
Bağdat Caddesi 290/4 Caddebostan – Kadıköy
Tel: 0216 3023153-3023354

Hiç yorum yok: