21 Kasım 2007 Çarşamba

Ay Hali Kanından Yeni Organlar Yapılıyor!..

Son günlerde, yeşil çay konusu çok popüler. Nasıl olmasın ki; hakkında araştırma yapan bilim adamları, buldukları veriler karşısında şaşırıp kalıyorlar.
İsterseniz konuyu özetle size anlatayım; çünkü, yazacağım bir sonraki konu, kadınları sevinçten zıplatacak özellikte.

Çağımızda dolaşım sistemi hastalıklarıyla, kanser salgın halinde. Konuyu araştıran uzmanlar, bu duruma kentleşme nedeniyle kullanmak zorunda olduğumuz bazı kimyasalların sebep olduğunu bulmuşlar. Araştırmalar iyice derinleştirilince, proteinlerin temel taşı olan aminoasitlerden bazılarının bu hastalıklara yol açan kimyasalları parçalayıp, organizma için tehlikesiz hale getirdiklerini tespit etmişler. Mesela, Glutathion-S-Transferase (GST) denen bir grup aminoasitin bu tip etkisi olduğu ve yeşil çayda bol miktarda bulunduğu keşfedilmiş. GTS denen bu aminoasitlerin önemli bir kısmının sindirim sırasında parçalanması sonucu olumlu etkisi epey azaldığından, bu riski ortadan kaldıracak çare araştırıldığında, limon suyunda bulunan enzim ve C vitamininin, GTS'nin sindirim sırasında parçalanmasını önlediği ve ince bağırsak yoluyla kana karışmasını kolaylaştırdığı, ortaya çıkarılmış.

Özetlemek gerekirse; içerisine limon sıkılmış yeşil çay içildiği ve bu alışkanlık haline getirildiği takdirde, kalp, damar ve kanser hastalığına yakalanma riski asgari düzeye iniyormuş. Ayrıca, hücre zarı kalitesini koruduğundan dolayı da, enfes bir cilde sahip olunuyormuş.
Arizona Üniversitesi'nden Sherry Cow bunları dile getirmesinin yanısıra, yeşil çayda bulunan Catechine adlı kimyasalın olumlu etkisini yere göğe sığdıramıyor.

ATIK KANDAKİ HAZİNE
Aynalardaki görüntüler yaşlılık belirtilerini aksettirmeye başladığı zaman, hüzünlenmeyen, hatta ve hatta yaşlılığın habercisi olan bu belirtileri ortadan kaldırma adına çare aramaya başlamayan bir kadın var mıdır, acaba?..

Bilim adamlarının söylediklerine göre kadın olmaktan en mutlu olanlar bile, ay hali kanamalarını keyifsiz, kirli bir olay olarak değerlendirirlermiş. Ancak, ay hali sırasında meydana gelen bu kanamanın, kadınlara yakın bir gelecekte (hatta hemen) gençlik ve sapa sağlam bir vücut hediye edeceğini bilseler, kadınlar neler düşünürdü acaba?..

Lafı fazla dolaştırmadan hemen konuya girip, dilimizin altındaki baklayı çıkartalım. Organizmamızda bulunan bütün organlardaki eksikler gedikler kök hücreler tarafından tamir edilir, yenilenir. Hatta ve hatta kök hücreden yeni bir organ bile yaratmak mümkün olabilir. Tabi organı yaratacak uygun kök hücre bulunabilirse.

Amerika'nın Kansas eyaletinde bulunan Wichita Üniversitesi uzmanlarından Dr. Xiaolong Men yönetimindeki bir grup araştırmacı, nerden akıllarına gelmişse, ay hali sırasında ortaya çıkan kanamayı didik didik etmeye başlamışlar.

Araştırmalar sırasında, ay hali kanının kimyasal analizini de yapan uzmanlar, yepyeni türde kök hücreleri bulmuşlar. Bu kök hücreler üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılınca ortaya devrim niteliğinde bir buluş çıkmış; çünkü bu yeni kök hücrelerden, tam 9 organda bulunan hücrelerin aynısını yaratmak mümkün olabiliyormuş. Yani, başta sinir sistemi, kalp, karaciğer, kemik, karaciğer, pankreas olmak üzere bir dolu organı, ay hali kanında bulunan kök hücreler vasıtasıyla yenileyip, pırıl pırıl hale getirmek bundan böyle mümkünmüş. Açıklamaya göre; 5 mililitre ay hali kanında bulunan uygun kök hücreden 2 hafta içerisinde ve laboratuvar ortamında kalbi yenileyecek kalp hücreleri yaratılabiliyormuş.
Özetlemek gerekirse, kadınların ay hali kanından ölünceye kadar sağlıklı, diri ve atraktif bir kadın yaratmak artık mümkün.

Ancak, erkeklerin böyle bir şansı yok.
Çok yakın bir gelecekte yaşlı kadınların, çıtır erkeklere el koyduklarını görürseniz hiç şaşırmayın.
Bir erkek olarak ne yapsak acaba?..
Dönüşmekte mümkün değil ki!..

Not: Ay hali kanını muhafaza edip, ihtiyaç olduğunda kullanmak üzere, özel bir kan bankası halen kurulmuş durumda.

Turgay Renklikurt/Güneş Gazetesi

Hiç yorum yok: