10 Eylül 2007 Pazartesi

Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası

¤ 1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış
¤ 500 gr arpacık soğanı
¤ Tuz ¤ 125 ml su
¤ 5 yemek kaşığı zeytinyağı
¤ 2 yemek kaşığı sirke
¤ 3 domates (kabukları soyulup doğranmış)
¤ 3 yemek kaşığı kuru üzüm
¤ 1 Çay kaşığı şeker
¤ 1/2 çay kaşığı kekik
¤ 1/2 çay kaşığı kişniş karabiber

İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dakika haşlayıp süzdürün. Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Delikli bir servis kaşığı kullanarak sebzeleri servis tabağına aktarın. Tencerede kalan sosu tekrar kaynatın, Sosu 5 dakika ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve servis yapın. Soğanların başlarını kesip, kabuklarını çıkartın. Soğanları bütün tutun.

Dikkat : Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Sert olup olmadıklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.

Servis önerileri :Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir. Çünkü önceden hazırlanabilir. Sıcak ekmekle sunun.

Hiç yorum yok: